jueves, 27 de mayo de 2010

Camiñada

SÁBADO 12 DE XUÑO

"O INCIO - LUGO- AS PORTAS DO COUREL"

As terras do Incio encóntranse situadas a cabalo entre as Serras Surorientais, básicamente a Serra do Courel, e as Terras de Lemos. Esta peculiar posición fai desas fermosas terras un área de transición entre a flora e a fauna das montañas cantábricas e aquela procedente do val do Sil-Miño; trátase, xa que logo, dun territorio dual. O obxeto da ruta polo Incio e percorrer os seus bosques e lugares para mostrar a diversidade da súa paisaxe e do seu patrimonio cultural.

Javier Guitián
Catedrático de Botánica da USC


INSCRICIÓN PREVIA CON PRAZAS LIMITADAS

direccion@montedaestrela.org

Telf. 667 860 775 - 653 534 320


ITINERARIO

8:00h Saída. O bus partirá de Arteixo, dende a paraxe que hai xunto á panadería Gestal.

Chegados ao destino, logo dun café, dará comezo a primeira etapa que partirá de Foilebar até San Eufrasio. Percorrido que nos mostrará un espazo natural de gran valor patrimonial co Val do Mao como referencia.

Xantar

A segunda etapa transcorrerá de Foilebar até Hospital, traxecto que nos permitirá, de novo en contacto coa natureza, coñecer e gozar doutros bens do patrimonio cultural do medio rural galego, como por exemplo do muiño de Trascastro e da Igrexia de San Pedro Fiz de Hospital.

A xornada contará coas seguintes presenzas e guías de excepción:

Javier Guitián – Catedrático de Botánica da USC
Marica Campo – Escritora natural do Val do Mao
Manolo do Carronzo - Coñecedor da toponimia local
Pepe do Sancho - Muiñeiro
O Zoqueiro de Hospital - Sacristán da Igrexa San Pedro Fiz

XANTAR

Cada un deberá traer o seu propio xantar ou participar do xantar organizado optativo previa inscrición -16 €-

RECOMENDACIÓNS

Calzado cómodo e axeitado, gorra, auga, protección solar, peza de abrigo, ...

O carácter da actividade é gratuito salvo a comida
O programa pode variar dependendo das condicións climáticas
Hai límite de admitidos

INSCRICIÓN

direccion@montedaestrela.org

Telf. 667 860 775 - 653 534 320

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada